Haarlemse Parels

… Ultieme combinatie van trots en verantwoordelijkheid

Je komt ze steeds vaker tegen, de Haarlemse Parels. Op evenementen, foodfestivals en in de regionale horeca. Het is de snack van de toekomst: verantwoordelijk, lokaal, circulair, vegan en bovenal lekker. Gewoon heel erg lekker.

Koffieprut als basis

Zowel de bitterballen als de kroketten hebben een vulling van oesterzwammen die duurzaam worden geteeld op gerecyclede koffieprut. De oprichters van de Oesterzwammerij, Michiel de Ruiter en Erik Boele, aangevuld met Pepijn Rijks van de Food Union hebben met elkaar de Haarlemse Parels ontwikkeld en in productie genomen. Zij hebben een nieuwe dimensie toegevoegd aan het lokaal ondernemen. Het gaat naast het werken met lokale partijen, met name om een circulaire economie. Het geven van Taste aan Waste. Met het afval van bedrijven in de regio, die daarmee aan een green key werken en een afzetmarkt in de regio, snijdt het mes van de parel aan alle kanten. Iedereen draagt bij en mag trots zijn op zo’n mooi product.

Trots moeten we uitdragen

Gelukkig zijn er steeds meer bedrijven die de Haarlemse Parel omarmen, met als belangrijkste schakel de consument. En die weet de lekkernij te waarderen, gezien de enorme toename in de vraag. Zo komen we de Haarlemse Parels tegen bij De Toneelschuur, het Veerplasfestival en Proefpark en bij café’s en restaurants, zoals Bij de C. Veel bedrijven die de lokale identiteit omarmen en vol overgave bijdragen aan smaak, duurzame en gezonde voeding en het nieuwe ondernemen. Met verantwoordelijkheid voor onze toekomst. 

Etiam tempor mollis

Sed eleifend lacus eu sapien sagittis imperdiet. Etiam tempor mollis augue, ut tincidunt ex interdum eu. Pellentesque rhoncus lectus sed posuere viverra. Vestibulum id turpis lectus. Donec rhoncus quis elit sed fermentum. Nullam sit amet ex enim. Fusce nec suscipit nulla. Maecenas porta mi vestibulum, lobortis est ac, hendrerit dui. Pellentesque auctor id enim sit amet molestie.Sed eleifend lacus eu sapien sagittis imperdiet. Etiam tempor mollis augue, ut tincidunt ex interdum eu.

Word deelgenoot tegen verspilling

Kiezen voor een gezonde toekomst en lokale circulaire landbouw is ons doel. Samen met jou?